Izbornik
heeader image

Obilježavanju Dana Požeško–slavonske županije nazočio zamjenik župana Josip Dabro

  • 11. travnja 2019.
  • Ostalo

Obilježavanje Dana Požeško–slavonske županije započelo je, prema službenom programu, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu 123. brigade Hrvatske vojske položeni vijenci i zapaljene svijeće, a nakon toga u katedrali sv. Terezije Avilske održana je sveta misa.

U Gradskom kazalištu Požega nastavljen je program svečanom sjednicom Županijske skupštine, na kojoj je, uz brojne uzvanike, nazočio zamjenik župana Josip Dabro.  

Prijateljska nam Županija diči se dugom tradicijom prvog spomena njenog imena, upisanog  u stranice povijesti još prije 809 godina, a u novijoj hrvatskoj povijesti obilježava  26. obljetnicu svoga postojanja. 

Predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević i župan Alojz Tomašević u svojem govoru istaknuli su brojne projekte koji su realizirani ili koji se planiraju za  razvoj Požeško-slavonske županije, a koji su usmjereni prema stvaranju boljih uvjeta neophodnih za kvalitetan život, rad i ostanak stanovništva, te su naveli potencijale za razvoj poljoprivrede, prehrambene, drvne i metalne industrije kao i turizma.

Na Svečanoj sjednici uručene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i gospodarskim subjektima. 

Ispis