Izbornik
heeader image

Obilježavanju Dana grada Otoka nazočio i župan Božo Galić

  • 16. srpnja 2010.
  • Ured župana
fullscreen Obilježavanju Dana grada Otoka nazočio i župan Božo Galić
Obilježavanju Dana grada Otoka nazočio i župan Božo Galić

OTOK - Grad Otok je 13. srpnja 2006. godine dobio status grada i ove godine slavi svoj četvrti rođendan. Tako je središnje obilježavanje Dana grada Otoka započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika poginulim zrakoplovcima i braniteljima u Domovinskom ratu, u centru grada Otoka.

Vijence je položilo i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Božom Galićem.  

Nakon polaganja, župan Galić nazočio je potpisivanju Ugovora između Hrvatskih voda i Grada Otoka za izgradnju pročistača i kolektora otpadnih voda za Grad Otok, vrijednog 10 milijuna eura, a potom i svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Otoka na kojoj su dodijeljena  javna priznanja najzaslužnijima za razvoj grada Otoka.

Građani Grada Otoka ove su godine počasnom građankom proglasili Jadranku Kosor, predsjednicu Vlade Republike Hrvatske.

Na svečanoj je sjednici Gradskog vijeća Otoka nazočio je i mr.sc. Božidar Pankretić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, kojemu je tom prigodom uručena Plaketa grada Otoka za doprinos razvoju komunalne infrastrukture.

Ministar Pankretić u svom je govoru prenio čestitke i zahvale predsjednice Vlade Jadranke Kosor,  te je naveo kako Otočani trebaju biti ponosni na sve što je dosad učinjeno u najmlađem gradu.

Župan Galić čestitao je Dan grada Otoka Otočanima i Komletinčanima te je istaknuo iznimno dobru suradnju Vukovarsko-srijemske županije i Grada Otoka. U svojem obraćanju svim nazočnima naglasio je: „Vukovarsko-sijemska županija nije zaustavila započete projekte, a prioriteti su oni koji čuvaju radna mjesta. Sve aktivnosti u gospodarstvu rezultirale su smanjenjem broja nezaposlenosti koji je, u odnosu na isto vrijeme prošle godine, smanjen za

8 %.“

Gradonačelnik Josip Šarić izrazio je zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu u Otok, te istaknuo što je do sada učinjeno kao i planove za buduće razdoblje.

Bili su tu brojni uvaženi gosti: saborski zastupnici Petar Mlinarić i Zdravko Kelić, sudac Ustavnog suda Marko Babić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek, ravnateljica Uprave za regionalnu i lokalnu infrastrukturu u MRRŠVG Katica Mišković, izaslanik MUP-a i načelnik PU Vukovarsko-srijemske Stipica Kuna, načelnici brojnim općina, direktori tvrtki i brojni drugi uzvanici.

Ispis
Vrh