Izbornik
heeader image

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

  • 12. prosinca 2017.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (1).jpg
Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (1).jpg
fullscreen Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (2).jpg
Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (2).jpg
fullscreen Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (3).jpg
Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (3).jpg
fullscreen Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (4).jpg
Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (4).jpg

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti  Vukovarsko-srijemske županije organiziralo je niz aktivnosti kako bi educirali učenike osnovnih i srednjih  škola o važnosti prevencije.

Članovi Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti  Vukovarsko-srijemske županije posjetili su 11. prosinca 2017. godine OŠ A. G. Matoš u Tovarniku i OŠ „Ivan Kozarac“ u Nijemcima.

U obje škole za učenike osmih razreda održano predavanje na temu „ Projekt prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola“. Predavanje je održala članica Povjerenstva i djelatnica Zavoda za javno zdravstvo Matea Mauer.

Također, kako bi djecu potaknuli na zdrave navike Povjerenstvo je osiguralo za nastavu tjelesnog odgoja 20 prostirki za vježbu i 10 pilates lopti. Isto tako,za svu djecu osigurani su i promidžbeni materijali sa prepoznatljivim, logom „Tvoje NE-mijenja SVE“.

U sklopu predviđenih aktivnosti 12. prosinca 2017.godine u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je parlaonica na temu: Je li eksperimentiranje sa psiho-aktivnim tvarima opasno?

Otvoreno braneći svoje stavove sudjelovali su učenici Gimnazije M. A. Reljković Vinkovci, učenici Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampar Vinkovci i učenici Srednje strukovne škole Vinkovci.

Stručni sud koji su činili članovi Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije: Maša Pešec, dr. Mila Vasilj Mihaljević, Damir Burić, Ivanka Jutriša i Zrinka Mikić zahvalili su svim učenicima na sudjelovanju, pohvalivši njihovu otvorenost i nastojanje da obrane svoje stavove.

Stručni su jednoglasno je presudio u korist negacijske grupe.

U ime Županije, pozdravni govor i dobrodošlicu svima poželio je v.d. pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mato Puljić.

Ispis
Vrh