Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti

  • 13. veljače 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti (1).jpg Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti (1).jpg
Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti (1).jpg
fullscreen Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti (2).jpg Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti (2).jpg
Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti (2).jpg

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijetkih bolesti, Hrvatski savez za rijetke bolesti u sklopu kampanje podizanja javne svijesti o rijetkim bolestima organizirao je u Hrvatskom domu u Vukovaru prikazivanje kratkog videa koji prikazuje problematiku oboljelih od rijetkih bolesti.

U prvom dijelu događanja, svi sudionici mogli su pogledati instalirani multitouc stol s informativnim igrama o rijetkim bolestima, te pogledati promotivne materijale. U cijelu organizaciju uključene su i odgojno-obrazovne ustanove sa ciljem edukacije učenika, budućih zdravstvenih djelatnika kao i djelatnika u sustavu socijalne skrbi, koji će se u svom budućem poslu susretati s riejtkim bolestima o kojima se tako malo zna, ali i govori.

Ispred Vukovarsko – srijemske županije događaju su nazočili pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb dr.sc. Darko Dimić, sa djelatnicima, koji je u obraćanju medijima naglasio kako je Vukovarsko-srijemska županija uvijek iskazivala veliki senzibilitet prema teško bolesnima, pružajući pomoć i podršku što dakako želi i hoće nastaviti i u buduće, te  zamjenica pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo Dragana Leko.

Ispis
Vrh