Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježavanje Europskog tjedana malog i srednjeg poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 24. lipnja 2010.
  • Gospodarstvo, Ostalo
fullscreen Obilježavanje Europskog tjedana malog i srednjeg poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji Obilježavanje Europskog tjedana malog i srednjeg poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Obilježavanje Europskog tjedana malog i srednjeg poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. ove godine po prvi put aktivno  je  uključena u projekt Europske komisije "Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva 2010." (European SME Week 2010)  koji se obilježava u 37 zemalja sudionica ovog događanja.

Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva ima za cilj jačanje poduzetničkog načina razmišljanja, unaprjeđenje imidža EU kod poduzetnika i promociju poduzetništva općenito. Namjera kampanje je olakšati poduzetnicima pristup informacijama i upoznati ih s mjerama i aktivnostima koje se na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini poduzimaju u svrhu razvoja i jačanja poduzetništva.

Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji održava se 28. lipnja 2010. godine u organizaciji Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. sa slijedećim programom:

  • Dan otvorenih vrata Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.

Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. danom otvorenih vrata nastoji približiti svim zainteresiranima svoje projekte, aktivnosti i usluge, kao i programe, projekte i poticaje prije svega Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja, te programe i mogućnosti korištenja sredstava iz fondova EU.

  • Seminar "Zadružno poduzetništvo"

Seminar o zadružnom poduzetništvu namijenjen je svima onima koji planiraju pokrenuti poduzetnički poduhvat, planiraju ili već jesu udruženi u zadrugu, te svima onima koji žele saznati više o zadrugama kao načinu udruživanja i zajedničkog nastupa na tržištu. Cilj seminara je pružiti polaznicima informacije i znanja o tome kako i zašto osnovati zadrugu, koje su prednosti osnivanja zadruge u odnosu na druge oblike udruživanja, prava i obveze zadrugara, kako upravljati zadrugom, te kakvo je stanje i perspektive hrvatskog zadrugarstva. Također će biti prezentiran primjer dobre prakse zadružnog poslovanja. Predavač je dipl.ing.agr.oec. Zoran Starešina, savjetnik je u Hrvatskom poljoprivrednom zadružnom savezu sa dugogodišnjim radnim iskustvom u izgradnji zadružnog sustava.

  • Radionica  "Značaj aktivnih metoda učenja i poučavanja u realizaciji kurikuluma poduzetništva srednjih strukovnih škola"

Cilj ove radionice je promicanje obrazovanja za poduzetništvo kroz razvoj i uvođenje novih kurikuluma namijenjenih učenicima srednjih škola, koji će generirati povećanju poduzetničke aktivnosti u budućnosti.  Sudionici radionice upoznati će se sa Strategijom  učenja za poduzetništvo, također će biti prezentan kurikulumski pristup ključnim kompetencijama, s posebnim naglaskom na poduzetništvo - jednoj od osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja, aktivne metode učenja i poučavanja kao didaktičko-metodički okvir realizacije poduzetničkih obrazovnih sadržaja, te nastavnici i nastavnička znanja - temelj realizacije odgojno-obrazovnog procesa s ciljem stjecanja poduzetničke kompetencije. Biti će riječi i o menadžmentu škole i njegovoj ulozi u metodičkoj transformaciji izvođenja nastave.

Jedan od predavača je Vitomir Tafra, dipl.oec. - certificirani trener aktivnih metoda učenja i poučavanja, predsjednik uprave Obrazovne grupe Zrinski, tajnik koordinacije E4E (obrazovanje za poduzetništvo), predavač na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba, kolegija Integralno upravljanje poduzećem.

Drugi predavač je Zdravko Tkalec, mr. sc. - certificirani trener trenera u obrazovanju odraslih prema CARDS 2004., član radne skupine SEECEL (South East European Centre for Entrepreneurial Learning), prodekan za nastavu i predavač na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu kolegija Integralno upravljanje poduzećem, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Akademije Petar Zrinski iz Zagreba.

Ispis
Vrh