Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije

  • 31. ožujka 2017.
  • Turizam i kultura
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (1).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (1).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (1).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (2).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (2).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (2).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (3).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (3).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (3).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (4).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (4).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (4).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (5).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (5).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (5).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (6).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (6).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (6).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (7).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (7).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (7).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (8).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (8).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (8).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (9).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (9).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (9).jpg
fullscreen Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (10).jpg Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (10).jpg
Njemačka i München upoznali ljepote Slavonije (10).jpg

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, zajedno sa predstavnicima ostalih turističkih ureda slavonskih županija, kao i voditeljima OPG-a i predstavnika medija, sudjelovala je od 28. do 31. ožujka na predstavljanju turističkih potencijala istoka Hrvatske u bavarskoj prijestolnici Münchenu. Svrha putovanja, organiziranog od strane Glavnog ureda HTZ-a, bila je intenziviranje suradnje sa velikim njemačkim turoperatorom ID Riva tours, na čelu s vlasnikom Selimirom Ognjenovićem. „Bio je to zanimljiv susret u kojem je gospodinOgnjenović istaknuo koje su to znamenitosti i turističke ljepote Slavonije koje oni nude u svom programu za njemačko tržište. Zadovoljni smo jer smo doznali koja su očekivanja njemačkih turoperatera, ali i turista kada dođu kod nas u Slavoniju.“ – istaknula je direktorica TZ-a grada Vinkovaca Martina Matković. Posjet Münchenu bila je prigoda domaćim predstavnicima obiteljskih gospodarstava predstaviti svoju ponudu velikom njemačkom tržištu koje svake godine sve više otkriva ljepote kontinentalnog dijela Lijepe naše. „Vrlo smo zadovoljni jer smo mogli vidjeti kako tamo ljudi rade na obiteljskim gospodarstvima, a ujedno smo razmijenili iskustva te prezentirali svoj rad osobama koje su vrlo zainteresirane za posjet Slavoniji.“ – sažela je posjet Njemačkoj voditeljica Acinog salaša iz Tordinaca, Radmila Duma. Uz OPG Barbarić iz Iloka, koji je naciju stojećima poznatu po proizvodnji piva, zainteresirao za slavonske rakije i likere, priliku za prezentaciju svojih proizvoda iskoristila je vlasnica slavonskog obiteljskog gospodarstva – Marica Jovanovac iz Gradišta: „Moram istaknuti da je princip seljačkog gospodarstva u Njemačkoj i Hrvatskoj vrlo sličan, ali postoje određene razlike i svakako možemo dosta naučiti od Bavaraca. Obostrana želja je prezentirati domaću, autohtonu hranu, uz iznimku da je smještaj u Njemačkoj puno luksuzniji, dok smo se mi orijentirali na tradicionalni smještaj kakav su imali naši stari.“ Pozitivne odjeke u Njemačkoj, predstavnici turističkih zajednica slavonskih županija će nastaviti u Italiji, gdje ih očekuje prezentacija za vrijeme održavanja prestižnog turističkog sajma BIT Milano.

ANTRAFILE

Pozitivni učinci posjeta Njemačkoj osjetit će se već u rujnu kada je najavljen dolazak prve skupine njemačkih gostiju u Slavoniju, u organizaciji Riva toursa. Prema riječima turoperatera, zanimanje za ovaj paket, koji je već u prodaji, je veliko. Nijemci će višednevni boravak, prema najavama, iskoristiti za posjet nizu kulturnih, vjerskih i povijesnih lokacija, kao i vinarija i restorana kontinentalnog dijela Hrvatske, dok je u našoj županiji predviđen posjet Vukovaru, Iloku i Vinkovcima, baš u vrijeme 52. Vinkovačkih jeseni.

Tekst i foto: TZ VSŽ (S.Đ)

Ispis
Vrh