Izbornik
heeader image

Nikad bogatija turistička ponuda Vukovarsko-srijemske županije

  • 26. travnja 2017.
  • Turizam i kultura
fullscreen Predstavljanje Vukovarsko - srijemske u Bornsteinu (1).jpg
Predstavljanje Vukovarsko - srijemske u Bornsteinu (1).jpg
fullscreen Predstavljanje Vukovarsko - srijemske u Bornsteinu (2).jpg
Predstavljanje Vukovarsko - srijemske u Bornsteinu (2).jpg
fullscreen Predstavljanje Vukovarsko - srijemske u Bornsteinu (3).jpg
Predstavljanje Vukovarsko - srijemske u Bornsteinu (3).jpg

Vrhunskom eno-gastro ponudom, brojnim turističkim sadržajima i prekrasnom prirodom, Srijem i Slavonija osvojili Zagreb

Zagreb, 26. travnja 2017. – „Dunav, dvorci, hrana, vino, tradicija i manifestacije…, okosnica su ponude Srijema i Slavonije. Unazad nekoliko godina značajno je podignuta razina kvalitete i raznolikost sadržaja među kojima svatko može pronaći nešto u čemu će uživati. Nakon što posjetite ovaj dio Hrvatske dobit ćete posve novu dimenziju našeg kraja“, kazala je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije na predstavljanju turističke ponude ovog kraja u zagrebačkoj Vinoteci Bornstein.

Da je kontinentalni turizam apsolutni hit dokaz je sve više gostiju koji posjećuju Srijem i Slavoniju. Dio bogate turističke ponude su obiteljska poljoprivredna i seljačka turistička gospodarstva. Jedno takvo je i etno kuća koju je prije nekoliko godina otvorila Marica Jovanovac. Snašini kućari u Gradištu odraz su tradicije, običaja i nadaleko poznate gostoljubivosti ovoga kraja. Posjetitelji iz čitavog svijeta dolaze u Gradište uživati u najboljem od Slavonije.

Na istoku Hrvatske sezona traje čitavu godinu, a dio bogate turističke ponude su obiteljska poljoprivredna i seljačka turistička gospodarstva. Jedno takvo je i etno kuća koju je prije nekoliko godina otvorila Marica Jovanovac. Snašini kućari u Gradištu odraz su tradicije, običaja i nadaleko poznate gostoljubivosti ovoga kraja. Posjetitelji iz čitavog svijeta dolaze u Gradište uživati u najboljem od Slavonije.

Martin Božanović u Zagreb je došao u dvostrukoj ulozi, kao predstavnik Turističke zajednice Općine Nijemci i kao kapetan riječnog katamarana  Sveta Katarina koji plovi Bosutom i Spačvom.

„Legenda kaže da su stari Rimljani za Bosut govorili kako u svom carstvu imaju rijeku koja dopodne teče u jednom, a popodne u drugom smjeru. Uistinu, Bosut ponekad tako mirno teče da se i najmanjim vjetrom voda pokrene u smjeru kojim puše. Ljubitelji prirode u to se mogu uvjeriti posjete li Nijemce u zapadnom Srijemu, okružene poljima i šumama“, rekao je Martin Božanović te istaknuo kako ćete osim bogate tradicijske gastronomije i običaja u Nijemcima najbolje osjetiti neraskidivu vezu čovjeka i prirode. Tu se možete opustiti u osami loveći šarana, štuku ili neku od dvadesetak vrsta riba koje obitavaju u rijekama, a posjetite li izletište Sopotac, s njegove promatračnice uživat ćete u pogledu na prirodu i u bogatom ptičjem svijetu.

Ovaj je Srijemac Zagrepčanima predstavio i hvaljenu slavonsku i srijemsku kuhinju te specijalitete pred kojima redovito pokleknu i najjači karakteri. Doći u Srijem i Slavoniju, a ne kušati kulen, kulenovuseku ili kobasice, gotovo je ravno grijehu. Ponudit će vas i jelima iz kotlićazačinjenim domaćom mljevenom paprikom, poput fiš paprikaša ili čobanca… Obavezno probajte smuđa i šarana, sarmu, a učinit će vam se da piletina, junetina i svinjetina nigdje nisu tako fine. Nećete odoljeti niti šokačkim ili srijemskim palačinkama, tačcima, masnici s orasima, orahnjači, makovnjači… Prije svakog jela nazdravlja se čokanjčićem mirisne šljivovice, a bogatu kuhinju prate vrhunska vina od kojih su najpoznatija ona iz srijemskog vinogorja. Ondje je i najnagrađivaniji vinski podrum u Hrvatskoj, a u dijelu poznate eno-gastro ponude uživalo se danas i u Bornsteinu.

 

Niska rezolucija: https://app.box.com/s/u7u810ri2uz38jr888ytnx7rnfkxg61z

Visoka rezolucija:https://app.box.com/s/f3cw082dxr169dg162o1ale2544izcn0

Gastro:https://app.box.com/s/mcff9qixex0nm8518hyab4sifuioqror

http://www.visitvukovar-srijem.com/

https://www.facebook.com/Visit-Vukovar-Srijem-549420288453045/

 

Kontakt za medije:

Alma Radoš, PR Manager

Mob: +385 91 5296 632

alma@lollipop-pr.hr

www.lollipop-pr.hr

Ispis
Vrh