Izbornik
heeader image

Nastavljen projekt Agrokovar

  • 24. ožujka 2010.
  • Gospodarstvo

U Padovi su predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i Agencije za razvoj VSŽ-Hrast predvođena zamjenikom župana Željkom Cirbom održali više sastanaka u sklopu nastavka projekta Agrokovar. Budući je projekt rezultirao mnogim pozitivnim učincima dogovoren je nastavak suradnje kako bi se i dalje nastavila suradnja partnera iz Hrvatske i Italije.

Projekt Agrokovar – koji je završen prošle godine otvorio je razne mogućnosti suradnje talijanskih i hrvatskih gospodarstvenika od kojih ističemo veliku i značajnu investiciju na području Vukovarsko-srijemske županije a to je tvornica Adriatica Dunav d.o.o. koja ubrzano radi na izgradnji postrojenja za miješanje mineralnih gnojiva. Tvornica Adriatica zasigurno je najznačajniji učinak projekta Agrokovar budući se vrijednost investicije se procjenjuje na 17 mil. € i planirano je novo zapošljavanje oko 100-120 ljudi.

S obzirom na spor gospodarski oporavak, ova greenfield investicija imat će znatan utjecaj na gospodarski razvoj grada Vukovara i cijele županije. Zapravo, tvornica još nije ni započela sa radom a već bilježimo pozitivne učinke: 33 ljudi zaposleno, povećan promet Lukom Vukovar te angažiranje kooperanata sa područja VSŽ.

Budući je nakon formalnog završetka projekta Agrokovar bilo još zainteresiranih ulagača iz Italije u Vukovarsko-srijemsku županiju želimo iskoristiti ovu investiciju Adriatice i predstaviti je kao primjer dobre prakse ulaganja u Vukovarsko-srijemsku županiju. Od aktivnosti koje će obuhvatiti nastavak projekta Agrokovar izdvajamo izradu brošure o mogućnostima za ulaganje u VSŽ sa najnovijim podacima o poljoprivredno-prehrambenom sektoru za koji su partneri iz Italije i pokazali najviše zanimanje. Brošura će uključiti i sve ostale relevantne podatke za nove investitore kao i mogućnosti ulaganja u poslovne zone VSŽ. Isto tako, biti će organizirani posjeti naših gospodarstvenika na specijalizirane sajmove u Italiji sa ciljem daljnjeg umrežavanja sa talijanskim partnerima. Sve ove aktivnosti biti će realizirane u iduća dva mjeseca.

Ispis
Vrh