Izbornik
heeader image

Nastavak suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske

  • 06. svibnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen Nastavak suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske (1).jpg
Nastavak suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske (1).jpg
fullscreen Nastavak suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske (2).jpg
Nastavak suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske (2).jpg

Kao potvrda nastavka vrlo dobre suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske, danas je u Županji održan radni sastanak kojega je sazvao župan Božo Galić.

Sastanku su nazočili predsjednik Vlade Županije Posavske Mijo Matanović, ministar zdravstva u Vladi Županije Posavske Blaž Župarić, kao i načelnik Općine Orašje, Đuro Topić te ravnatelji zdravstvenih ustanova Županije Posavske i grada Orašja.

Razgovaralo se o prekograničnoj suradnji te o kandidiranju zajedničkih projekata iz svih područja, s posebnim naglaskom na zdravstvo.

Župan Galić je istaknuo: „Krajem svibnja biti će objavljen natječaj, na rok od 3 mjeseca, za aplikaciju i prijedloge projekata posebno u ovom području zdravstva, stoga smo se i žurno sastali kako bismo dogovorili kandidiranje kvalitetnih projekata koji će zadovoljiti uvjete natječaja koji će biti raspisan.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Mijo Matanović složio se sa županom Galićem, te istaknuo kako njegova županija zaostaje u kandidiranju za Vukovarsko-srijemskom županijom, stoga u zajedničkom kandidiranju projekata vidi šansu za Županiju Posavsku.

Uz župana Galića nazočili su njegovi suradnici iz Županijskog poglavarstva kao i gradonačelnik grada Županje Davor Miličević te ravnatelji zdravstvenih ustanova.

Ispis
Vrh