Izbornik
heeader image

Nastavak legalizacije farmi na području Vukovarsko-srijemske županije

  • 13. svibnja 2010.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora nastavlja se obilazak Općina i Gradova u našoj županiji, a radi legalizacije farmi.

Predstavnici Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora VSŽ na čelu s pročelnikom Andrijom Matićem, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša VSŽ, HZPSS-a, Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, HPA Vinkovci, ovlaštenog inženjera Josipa Videkovića i ovlaštenog mjernika Radovana Graore, Udruge svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije, danas su održali sastanke u općini Borovo i općini Trpinja, a sve s ciljem da se općinski čelnici i vlasnici poljoprivrednih gospodarstava iz navedenih općina upoznaju s postupkom legalizacije te im se pomogne u samom postupku legalizacije farmi. 

Dogovorene su aktivnosti na pripremi dokumentacije potrebite za sam čin legalizacije. Bitan preduvjet, koji je i ispunjen, je susretljivost i vlasnika farme i svih sudionika u postupku. Naglašena je važnost suglasja, a kako su i Općina Borovo i Općina Trpinja svojom prostornoplanskom dokumentacijom prilično obazrive spram stočara izvjesne su mogućnosti poljoprivrednih gospodarstava u realizaciji njihovih nakana.

Vlasnici OPG-a su izvješteni o otegotnim okolnostima za sve one koji kane u narednim godinama koristiti maksimalni iznos poticaja i potpora u poljoprivredi zbog nove regulative u smislu poštivanja EU standarda u poljoprivrednoj proizvodnji, te da, po već uvriježenom smislu, za to neće biti dostatno samo stjecanje građevinske dozvole nego i poštivanje EU standarda i postupanje po pravilima dobre poljoprivredne prakse.

Nakon legalizacije vlasnici farmi bit će u mogućnosti kandidirati dalje investicije na domaće i međunarodne fondove. Sve informacije o mogućnosti o tome mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh