Izbornik
heeader image

Nagrada Europskog društva za komunikacije i obrazovanje Euromagazinu

  • 11. studenog 2009.
  • Ostalo

HTV-ova emisija Euromagazin dobila je priznanje - Erasmus Euro Media Pečat za posebnu emisiju Euromagazin uživo iz Vinkovaca u suradnji s redakcijom Hrvatska uživo. U konkurenciji s još 250 novinarskih priča i dokumentarnih filmova emisija Euromagazin uživo iz Vinkovaca nagrađena je zbog kvalitete i načina na koji promovira ideju europskog zajedništva. Emisija je snimljena za vrijeme posjete EU busa Hrvatska 2009. Vinkovcima u sklopu obilježavanja Europskog tjedna. Još su dvije Euromagazinove reportaže dobile priznanja: Veterani otoka Visa glavne urednice Tene Perišin i Trst - nekad i sad urednice i voditeljice Tine Šimurine.

Projekt EU bus Hrvatska 2009. Delegacija Europske komisije organizira već treću godinu za redom, u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija, 12 veleposlanstva zemalja članica EU u Hrvatskoj te lokalnim partnerima u ovom slučaju Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vinkovcima. Glavna zadaća EU busa 2009. bila je informiranje hrvatskih građana o Europskoj uniji i Europskoj godini kreativnosti i inovativnosti 2009., uz obilježavanje Dana Europe i obljetnice Schumanove Deklaracije objavljene 9. svibnja 1950., kada su učinjeni prvi koraci prema ujedinjenju europskih zemalja. EU Bus Hrvatska 2009. obišao je Supetar, Knin, Opatiju, Krapinu, Karlovac, Čakovec, Koprivnicu, Viroviticu i Vinkovce. EU bus 2009. turneja završila je proslavom u Zagrebu na Bundeku, uz sportski program Sportom u EUropu: utrkom građana i polumaratonom u rolanju i trčanju te drugim sportskim natjecanjima.

Dodjela priznanja se održala sredinom listopada u Beču pod pokroviteljstvom Europskog društva za komunikacije i obrazovanje. Glavnu nagradu je osvojio magazin In Europa, nizozemskog VPRO kanala.
ESEC promiče razvoj svijesti zajedničkog kulturnog područja Europe i redovno te cjeloživotno učenje kao uvjet za visoki obrazovni standard ali i sam standard življenja građana Europe. Europsko društvo za obrazovanje i komunikacije (ESEC) osnovano je 1. travnja 2005 u kontekstu GRUNDVIG-projekta, a sastoji se od članova iz različitih europskih zemalja.
ESEC svake godine dodjeljuje nagradu Erasmus Euro Media i EduMedia nagradu kao dio ESEC nagrade Comenius. ESEC Comenius nagrade su počasne nagrade, čija vrijednost uglavnom leži u činjenici da nagrađeni projekti dobiju međunarodnu pažnju.

Više o samim nagradama pronađite na stranicama Europskog društva za komunikacije i obrazovanje.

Ispis
Vrh