Izbornik
heeader image

Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb

  • 20. listopada 2009.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb (1).jpg
Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb (1).jpg
fullscreen Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb (2).jpg
Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb (2).jpg
fullscreen Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb (3).jpg
Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb (3).jpg
fullscreen Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb (4).jpg
Ministar otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb (4).jpg

Ministar zdravstva i socijalne skrbi mr.sc. Darko Milinović  u nazočnosti  brojnih državnih, županijskih i gradskih dužnosnika  svečano je danas u Vinkovcima otvorio novoizgrađenu zgradu Centra za socijalnu skrb.

Centar za socijalnu skrb Vinkovci nalazi se u Pilot projektu koji je dio projekta razvoja sustava socijalne skrbi, a izgradnja ovog objekta financirana je sredstvima iz zajma  Svjetske banke. Objekt je veličine 1250 četvornih metara prilagođen  potrebama osoba sa invalidnošću, standardima odgovara uvjetima EU, a novi model rada koji će se razvijati u Centru Vinkovci uz još 4 Centra u Hrvatskoj, koristit će se za implementaciju u sustavu skrbi i oblikovanje nacionalne mreže centara. Ukupna vrijednost izgradnje ovog objekta iznosi oko 11milijuna kuna, a zemljište za izgradnju darovao je grad Vinkovci.

Obračajući se nazočnima župan Božo Galić istaknuo je da otvorenje ovog iznimno važnog objekata  koje će  djelatnicima Centra omogućiti  bolje  uvjete za rad, te time i kvalitetniju uslugu svi njenim korisnicima  rezultat iznimno dobre suradnje između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Novoizgrađena zgrada Centra za socijalnu skrb sa svim uvjetima koje pruža biti će od koristi stalnim korisnicima, u kojemu gravitira gotovo polovina Vukovarsko-srijemske županije- istaknuo je župan Božo Galić.

Otvorenju novouređenog  objekta Centra za socijalnu skrb nazočili su državni tajnik za zdravstvo Dražen Jurković, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tihomir Strizrep, ravnateljica Uprave za financijsko poslovanje Katja Matijević, tajnica kabineta Kabineta ministra zdravstva i socijalne skrbi i glasnogovornica Zora Lažeta te brojni drugi uzvanici.

Nakon svečanog otvorenja Centra, ministar Milinović, zajedno sa svojim suradnicima, županom Božom Galićem ,gradonačelnikom Vinkovaca Mladenom Karlićem, saborskim zastupnikom Tomislavom Čuljkom i čelnicima Opće bolnice Vinkovci održao je radni sastanak u ravnateljstvu Opće bolnice Vinkovci, poslije kojeg su  zajedno obišli Opću bolnicu Vinkovci.

Nakon obilaska vinkovačke Opće bolnice ministar Milinović je pohvalio  Upravu  bolnice za njezin dobar rad unatoč gospodarskoj krizi, te je istaknuo da će se raditi na što skorijem završetku ostalog neobnovljenog dijela  bolnice u koju je dosad uloženo oko 180 milijuna kuna.

Ispis
Vrh