Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Konferencija u organizaciji B.a.b.e. u Vukovaru

  • 21. siječnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen Konferencija u organizaciji B.a.b.e. u Vukovaru Konferencija u organizaciji B.a.b.e. u Vukovaru
Konferencija u organizaciji B.a.b.e. u Vukovaru

Vukovar - U velikoj županijskoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru održana je konferencija pod nazivom „Model razvoja ženskog poduzetništva unutar poticajnog poduzetničkog okruženja“, koju su zajednički organizirali Grupa za ženska ljudska prava B.a.b.e. i Vukovarsko-srijemska županija. 

Tom je prigodom predstavljen projekt „Tkanjem vlastite budućnosti-zajednički gradimo cestu prema životu bez nasilja“. Cilj je projekta stvoriti u Vukovarsko-srijemskoj županiji povoljno poduzetničko okruženje u kojem će žene biti motivirane na poduzetništvo, rekla je Koordinatorica udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka. 

Državna tajnica za poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva RH Tajana Kesić-Šapić istaknula je kako ministarstvo ima brojne kvalitetne projekte koji mogu pomoći razvoju poduzetništva u Republici Hrvatskoj pa tako i Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Žene poduzetnice u Hrvatskoj su prije 10-ak godina bile prava rijetkost, no slika se od tada promijenila. Osmišljavanjem mjera i projekta Poduzetništvo žena, primjerice, samo prošle godine, ukupno je dodijeljeno više od 350 milijuna kuna bespovratnih potpora. U tome je posljednjih godina, uz Ministarstvo gospodarstva, veliku ulogu odigrala i lokalna zajednica, a ovom prigodom i Grupa B.a.b.e.

Tijekom dana održane su i radionice razvoja poduzetničkog okruženja, ključnih izazova u smanjenju socijalne isključenosti i mogućnosti korištenja fondova Europske Unije za poduzetnike.

Primjeri ženskog poduzetništva prikazani su svim sudionicima tijekom konferencije, kao što su odjevni predmeti s etno motivima te etno kolekcija poslovnih torbica „Tkanica“ poznate hrvatske kreatorice Mine Petre Petričević, a proizvedeni su ručnim radom i pletenjem, organiziranih u sustav kućne radinosti i umjetničkoga obrta, te ostali odjevni predmeti kao i rukotvorine i suveniri koje su izradile vrijedne poduzetnice.

Ispis
Vrh