Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Jedna novooboljela osoba od COVID-19

  • 20. travnja 2020.
fullscreen #stopkoronavirus #stopkoronavirus
#stopkoronavirus

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, a njihovi nalazi su negativni. Do sada na području naše županije imamo 638 testiranih osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 1 nova pozitivna osoba na COVID-19, te je tako ukupno 37  oboljelih osoba.

Novooboljela osoba ima mjesto prebivališta u Vinkovcima, a živi u Zagrebu već duže vrijeme, te je u zdravstvenim ustanovama navedenog grada i bila testirana, stoga se statistički samo vodi kod nas i pribrojava se ukupnom broju oboljelih u našoj županiji.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 358 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

U objektima za karantenu osoba se nalaze 4 osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona se ne nalazi niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 19 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 4 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih djelatnika, a od toga 4 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik.

Ukupan broj zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji je 2, od čega su obje medicinske sestre/tehničari.

Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19.

Ispis
Vrh