Izbornik
heeader image

Japanska vlada darovala sredstva Poljoprivredno braniteljskoj zadruzi u Tovarniku

  • 29. ožujka 2011.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Yoshio Tamura i upravitelj Poljoprivredne braniteljske zadruge iz Tovarnika Marko Dukić  potpisali su danas ugovor kojim je japanska vlada toj zadruzi darovala nešto više od 35.000 eura za kupnju poljoprivrednih strojeva i ostale mehanizacije kojom će unaprijediti svoju proizvodnju.

„Tragedija koja se nedavno dogodila narodu Japana uči nas koliko je važno zajedništvo i solidarnost i koliko je nužno pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna“- istaknuo je japanski veleposlanik Yoshio Tamura .

U ime vukovarsko-srijemskog župana i u svoje ime, zamjenik  župana Željko Cirba  još jednom je izrazio sućut japanskom narodu zbog potresa i tragedije koja je nedavno pogodila Japan, te zahvalio na vrijednoj donaciji Japanske vlade koja će zasigurno pomoći razvoju općine Tovarnik, a samim tim i Vukovarsko-srijemske županije.

„Vaš dolazak i pomoć koju ste nam donijeli u vrijeme kada je pomoć potrebna vašem narodu svjedoči o veličini japanskog naroda'- istaknuo je zamjenik Cirba.

Uz zamjenika Cirbu svečanom potpisivanju ugovora nazočio je i predstojnik Ureda župana Marinko Beljo.

U pratnji članova Poljoprivredne braniteljske zadruge iz Tovarnika veleposlanik Yoshio Tamura, nakon potpisivanja ugovora, obišao je voćnjak koji su zasadili njezini članovi.

Ispis
Vrh