Izbornik
heeader image

Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije!

  • 19. srpnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije! (1).jpg
Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije! (1).jpg
fullscreen Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije! (2).jpg
Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije! (2).jpg
fullscreen Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije! (3).jpg
Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije! (3).jpg
fullscreen Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije! (4).jpg
Izabrano novo vodstvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije! (4).jpg

Danas je održana prva konstituirajuća sjednica  članova i zamjenika članova Savjeta mladih na kojoj je birano predsjedništvo Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije. Jednoglasnim izborom svih članova izabrani su - za predsjednicu  Lea Dubračević iz Vinkovaca, zamjenicu Matea Šimić iz Iloka a tajnika Gabrijel Nikolić iz Otoka. 

Trenutni saziv Savjeta mladih VSŽ sastoji se od 15 članova i njihovih zamjenika koji su glasanjem izabrani na 19. sjednici Županijske skupštine VSŽ održane 11. srpnja ove godine. Oni su dobili povjerenje vijećnika Županijske skupštine i mandat iduće tri godine.

Novoizabrani Savjet mladih Vukovarsko-srijemske županije okupio je mlade ljude koji dolaze iz različitih područja društvenih i političkih miljea, pa tako u novom sazivu imamo predstavnike nacionalnih manjina, članove mladeži iz  različitih političkih stranaka te predstavnike  udruga koje rade s mladima i za mlade.

U svom prvom obraćanju novoizabrana predsjednica Lea Dubravčević istaknula je kako se mladi u našoj županiji trenutno ne nalaze u zavidnoj situaciji. Suočeni smo s odljevom mladog stanovništva, nezainteresiranošću mladih za upis u strukovna zanimanja, neprimjerenim radnim mjestima za visokoobrazovane mlade ljude kao i nepostojanjem prostora za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladog stanovništva. Na nama je da budemo nositelji promjena. Od ovoga saziva očekujem proaktivnost, ideje i viziju kojima ćemo mijenjati našu sadašnjost i stvoriti temelje za kvalitetniju budućnost mladih u našoj županiji, naglasila je na kraju svoga govora.

Konstituirajuću sjednicu proveo je Upravni odjel za sport, mlade i demografiju a u ime Županijske skupštine nazočan je bio njen potpredsjednik Zdravko Kelić, koji je u svom obraćanju mladima  čestitao u ime Županijske skupštine na kojoj su izabrani, i od koje imaju  punu podršku, te svima poželio puno uspjeha u radu za dobrobit mladih cijele VSŽ.

Ispis
Vrh