Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

„EU minds“

  • 03. ožujka 2011.
  • Ostalo
fullscreen „EU minds“ „EU minds“
„EU minds“

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u suradnji s Osječko-baranjskom, Vukovarsko-srijemskom i Sisačko-moslavačkom županijom, provodi projekt „EU minds“ (EU misli), koji je financiran sredstvima EU, kroz program IPA INFO 2009. Projekt je započeo 1. prosinca 2010., a provedba će završiti 30. studenog 2011.godine.

Cilj ovog projekta je podizanje svijesti kod mladih i različitih dionika o procesu proširenja kroz produbljivanje znanja i prihvaćanje vrijednosti i standarda Europske unije, kao i koristi koje će Europska unija donijeti Panonskoj Hrvatskoj. Isto tako, cilj je promovirati sinergiju i međusektorsku suradnju kroz mogućnosti učenja iz primjera dobre prakse i razmijene iskustava s članicama Europske unije.

Aktivnosti su usmjerene podizanju razine informiranosti i razumijevanja mladih, predstavnika dionika i šire javnosti u spomenutim županijama, kroz jačanje aktivnog sudjelovanja u istraživanju, javnim debatama i aktivnostima informiranja.

Glavne aktivnosti projekta:

  1. Razvoj i provedba istraživanja, aktivnosti informiranja i javnih debata za mlade, učenike srednjih škola i korisnike Info centara za mlade u 17 gradova Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije
  2. Javne promotivne aktivnosti u 13 gradova spomenutih županija
  3. Regionalna konferencija u Osijeku
  4. Promotivne aktivnosti – promoviranje aktivnosti i rezultata projekta, te učinaka financiranih projekata sredstvima EU, kao i aktivnosti motiviranja mladih na sudjelovanje u demokratskim procesima.

Trenutno, u tijeku je provedba istraživanja u završnim razredima srednjih škola na području sve tri županije (17 gradova) o interesu, znanju i informiranosti mladih o Europskoj uniji, te osobnim mišljenjima i stavovima o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Ispis
Vrh