Izbornik
heeader image

DVD Drenovci obilježilo 110.obljetnicu postojanja

  • 05. svibnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen DVD Drenovci obilježilo 110.obljetnicu postojanja (1).jpg
DVD Drenovci obilježilo 110.obljetnicu postojanja (1).jpg
fullscreen DVD Drenovci obilježilo 110.obljetnicu postojanja (2).jpg
DVD Drenovci obilježilo 110.obljetnicu postojanja (2).jpg

Dobrovoljno vatrogasno društvo Drenovci osnovano je prije punih 110 godina i svoju jubilarnu obljetnicu postojanja obilježilo je svečanim programom kojemu je nazočio zamjenik župana Josip Dabro.

Program obilježavanja započeo je okupljanjem članova i gostiju ispred Vatrogasnog doma, a potom je održan mimohod od doma do župne crkve Svetog Mihaela, gdje je svetu misu za sve vatrogasce služio drenovački župnik Željko Šimić.

Na svečanoj sjednici upriličenoj u Domu kulture zamjenik Dabro je uputio pozdrave domaćinima i uzvanicima,te čestitao članovima društva na tradiciji vatrogastva, koju čuvaju i prenose od svojih predaka već punih 110 godina.

Tom prigodom zamjenik Dabro je rekao: - „Posao kojim se bavite uistinu je human, a nesebičan rad, trud i zalaganje prepoznat od svih nas i ponekad, tek u nužnoj potrebi, postanemo svjesni koliko su nam vatrogasci neophodni. Uvijek je postojala dobra suradnja ovoga Društva i Županije, za koju ću se i nadalje zalagati. Svima čestitam 110. obljetnicu postojanja i želim puno uspjeha u radu i što manje posla!“

Potom su na sjednici uručena priznanja zaslužnim članovima drenovačkog vatrogasnog društva.

Kako je istaknuto, u izvornom dokumentu o osnivanju DVD Drenovci piše: „ U jesen godine 1897. ustrojeno je vatrogasno društvo u obćini Drenovci. Broji 30 članova, a obskrbljeno je sa jednom voznom štrcaljkom. U prvom mjesecu osnutka učestvovalo je kod tri požara. Imovine jošte neimade. Pravila su na potvrdu odaslana.“  Te riječi objavljene su u knjizi „ 100 godina DVD-a Drenovci“ autora Stjepana Bogutovca, a knjiga je tiskana u 500 primjeraka.

Ispis
Vrh