Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dan dragovoljnih darovatelja krvi

  • 25. listopada 2010.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Dan dragovoljnih darovatelja krvi Dan dragovoljnih darovatelja krvi
Dan dragovoljnih darovatelja krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava, 25. listopada, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić  primio je višestruke darovatelje krvi s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prigodom u znak zahvalnosti za darovanu krv, izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku, darivateljima je župan Galić zajedno sa voditeljicom Odjela za transfuziju  Opće bolnice Vinkovci dr. Marijom Bekavac uručio priznanja, koji su ove godine postali jubilarci: za 35, 55, 75 puta darovanu krv-žene, i za 50, 75 i 100 puta darovanu krv-muškarci.

Za 35 darovanja krvi zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja HCK primila je Mira Milovanović iz Ostrova.

Za 50 darovanja krvi zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja HCK primili su Stjepan Rukavina iz Bapske, Niko Duvnjak iz Otoka, Ivan Đerek iz Nuštra, Mile Kordić iz Vođinaca, Jure Lucić iz Jarmine, Berislav Vrančić iz Vukovara, Slavko Milović iz Gunje, Milan Komljen iz Posavskih Podgajaca, Ilija Babić iz Babine Grede, Franjo Japelj iz Vođinaca.

Za 75 darovanja krvi zahvalnicu i veliki srebrni znak priznanja HCK primili su Ivan Tomac iz Nijemaca, Ivan Zetović iz Bogdanovaca, Dean Kovač iz Županje, Stipo Stipandžija iz Županje i Ivan Balen također iz Županje.

Župan Galić je istaknuo kako dati krv stotinu puta znači spasiti najmanje stotinu života, te iskazao zahvalnost svim darivateljima za njihovu humanost, plemenitost i ljubav prema čovjeku koju pokazuju darujući ono najvrijednije što čovjek može dati.

Na svečanosti je nazočio i ravnatelj Društva Crvenog Križa Vukovarsko-srijemske županije Zvonko Domaćinović.

Ispis
Vrh