Izbornik
heeader image

Brendiranje jedinstvene ponude kontinentalnog turizma istočne Hrvatske kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem

  • 06. ožujka 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen Brendiranje kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem.jpg
Brendiranje kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem.jpg

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić sa ostalim županima slavonskih županija, te svojim suradnicima, nazočio je radnom sastanku u Ministarstvu turizma na temu brendiranja jedinstvene ponude kontinentalnog turizma istočne Hrvatske kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a kojega je sazvao ministar turizma Gari Cappelli.

Na sastanku je iskazana zajednička vizija turizma istočne Hrvatske koju su podijelili predstavnici pet slavonskih županija

Zajednički nastup i brendiranje istočne Hrvatske kao jedne turističke regije podržao je ministar Cappelli ističući kako Ministarstvo priprema niz mjera koje će slavonskim županijama biti na raspolaganju kako bi se u budućnosti nametnuli kao najbolja kontinentalna destinacija regije. 

Na sastanku je istaknuto kako Slavonija ima potencijale i može ih dobro iskoristiti, kao npr. eno, gastro, tradicijski, avanturistički, lječilišni turizam, koji je upotpunjen raznolikom prirodom i bogatom tradicionalnom te kulturnom baštinom, i to su ključ uspjeha kontinentalnog turizma. Zajedničkim donošenjem jedinstvene strategije razvoja turizma istočne Hrvatske učiniti će se prvi korak prema brendiranju slavonske regije.

Župan Galić je spomenuo kako imamo potencijale koji nisu dovoljno iskorišteni i bilo bi dobro osmisliti projekt oživljavanja ruralnog prostora kroz kontinentalni turizam, te na taj način osigurati izvore prihoda a samim time i ostanak ljudi na ovim prostorima.

Rečeno je kako su na raspolaganju i sredstava Hrvatske turističke zajednice, koja je u financijskom planu za ovu godinu predvidjela usmjeravanje milijun kuna za brendiranje. 

Pozicioniranju Slavonije, Baranje i Srijema, kao turističke destinacije, doprinijet će i mjere koje priprema Ministarstvo, a odnose se na izgradnju smještajnih kapaciteta. Prema najavama, projekte izgradnje hotelskih smještaja Ministarstvo će sufinancirati dijelom bespovratnih sredstava, a poduzetnicima će na raspolaganju biti i nove, povoljnije kreditne linije. Idući sastanak u Ministarstvu turizma dogovoren je već za nekoliko dana.

Na sastanku su, uz župana Galića, sudjelovali i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Budimir, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Brodsko-posavsku županiju predstavljao je župan Danijel Marušić, Virovitičko-podravsku su predstavljali Darko Žužak i Josip Mikolčić, a Požeško-slavonsku Branka Kuba i Ivona Odvorčić Kahanek. Osječko-baranjsku županiju predstavio je župan Ivan Anušić, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjanom Roth-Gjurinovac. 

Ispis