Izbornik
heeader image

Antičke filmske večeri

  • 03. srpnja 2015.
  • Obrazovanje, Turizam i kultura
fullscreen Antičke filmske večeri
Antičke filmske večeri
fullscreen Antičke filmske večeri
Antičke filmske večeri
fullscreen Antičke filmske večeri
Antičke filmske večeri

Otvorenje Antičkih filmskih večeri održalo se u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci u organizaciji Udruge RARE i Gradskog muzeja Vinkovci prikazivanjem filma “Divlje priče” (Relatos salvajes) argentinskog redatelja Damiána Szifróna iz 2014., crna omnibus komedija o povratku u prošlost, ljubavnoj obmani ali i nasilju, koji je bio nominiran za Oscara za najbolji strani film.

Umjetnički direktor i osnivač udruge RARE Toni Šarić prilikom otvaranja Večeri naglasio je kako ovaj projekt iznad svega poštuje, potiče i revalorizira iznimno bogatu arheološku povijest a baziran je na filmskim projekcijama i edukativnim sadržajima. Projekt nastoji povezati film i arheologiju, općenito povijest, a program obuhvaća i edukativne sadržaje na više lokacija, kao predavanja ili prezentacije rada na arheološkim lokalitetima, izložbe, filmske radionice i razne društvene igre. Tvorci projekta naglašavaju učenje o bogatoj prošlosti kraja na zabavan način uz nove medije. Uz tematske, prikazuju se i drukčiji, uglavnom recentni filmove koje se često u drugim okolnostima i ne može vidjeti.

Na održanom događaju nazočio je Viktor Lukačević v.d. pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh