Izbornik
heeader image

83. sjednica Županijskog poglavarstva

  • 24. travnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen 83. sjednica Županijskog poglavarstva (1).jpg
83. sjednica Županijskog poglavarstva (1).jpg
fullscreen 83. sjednica Županijskog poglavarstva (2).jpg
83. sjednica Županijskog poglavarstva (2).jpg

83. sjednica Županijskog poglavarstva održana je danas u maloj županijskoj vijećnici Palače „Srijem" u Vukovaru u prijepodnevnim satima.

Sjednica je otvorena razmatranjem Informacije o stanju u šumarstvu Vukovarsko-srijemske županije za proteklu godinu, pa je voditelj podružnice Hrvatskih šuma Uprave šuma Vinkovci Zvonimir Mišić predočio Poglavarstvu rezultate koje je Uprava šuma polučila u 2008. godini.

„Protekla  godina za nas je bila vrlo uspješna, jer smo sve zacrtane planove ostvarili, neke i premašili. Prešli smo 500.000 kubika drvne mase, a prosječnu cijenu smo ostvarili u visini od 524 kuna po kubiku. Prihodi od prodaje u protekloj godini su iznosili 179,4 milijuna kuna dok su ukupni prihodi Uprave šuma iznosili 218,7 milijuna kuna. Kao što se vidi iz brojki poboljšali su se prihodi od turizma i lovstva, a sve ono što je uloženo u infrastrukturu proteklih godina polagano se isplaćuje. Ukupna dobit nam je, također, najveća do sada. Ostvarili smo 46,6 milijuna kuna, istina, dobar dio zbog elementarnih nepogoda što kratkoročno donosi velik prihod" - istaknuo je Zvonimir Mišić u svom izlaganju.

Posljedice recesije osjeća i Uprava šuma Vinkovci, jer se osjete problemi sa naplaćivanjem svojih potraživanja, no prema riječima voditelja Uprave očekuje se da će uspjeti prebroditi krizu.

Župan Božo Galić je istaknuo ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi drvna industrija, te naglasio kako se Županija aktivno uključila u pomoć drvnoj industriji, te pohvalio i mjere Vlade koje poduzima kako bi drvoprerađivači što lakše prošli kroz ovo razdoblje. Osvrnuvši se na izlaganje voditelja Uprave župan je naglasio kako veseli dobro poslovanje i rekordni rezultati i očekuje da se stanje stabilizira do kraja godine. U ime kompletnog Poglavarstva čestitao je Upravi šuma Vinkovci i njenom rukovodstvu na dobrom poslovanju u 2008. godini.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj Nenad Jerković iznio je Informaciju o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2008. godini. Naglasio je kako su intenzivne aktivnosti nastavljene na području komunalne infrastrukture, pa je u 2008. godini uloženo u tu svrhu preko 400 milijuna kuna, najviše u ceste, zatim u pruge i kanalizaciju.

Župan je najavio i novu sjednicu koja će se održati početkom svibnja.

Ispis
Vrh