Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

8. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava

  • 06. ožujka 2020.
  • Ostalo
fullscreen 8. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava 8. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava
8. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Koordinacija za ljudska prava  održali su radnu sjednicu na kojoj je bilo riječi o Izvješću o radu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije, koje je dostavljeno pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić, koja je odgovorila da je vrlo zadovoljna dostavljenim Izvješćem kao i aktivnostima koje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske godine provodi tijekom cijele godine. U nastavku sjednice raspravljalo se i o planiranim aktivnostima Povjerenstva za ravnopravnost spolova za 2020. godinu.

Također zamjenik župana i predsjednik Povjerenstva Đorđe Ćurčić upoznao je nazočne da su povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena organizirane edukativne radionice u Zdravstveno veterinarskoj školi dr. Andrija Štampar Vinkovci, Tehničkoj školi Županja i Domu učenika Vukovar. U organizaciju i provedbu edukativnih radionica uključeni su članovi Županijskoj tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Udruga B.a.B.e., članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacija za ljudska prava. 

Na početku sjednice u uvodnom dijelu svim članicama i članovima obratio se  župan Božo Galić, koji je svim ženama, a posebno članicama Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Koordinacije za ljudska prava zahvalio na njihovom doprinosu u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, kao i na vrlo uspješnoj suradnji, te im svima čestitao Međunarodni dan žena uručivši  im cvijeće. Naglasio je kako je ponosan na činjenicu da od ukupnog broja djelatnika Vukovarsko-srijemske županije 2/3 čine žene.

Predsjednik Povjerenstva Ćurčić za ravnopravnost spolova na kraju sjednice čestitao je svim ženama Vukovarsko-srijemske županije njihov dan, Međunarodni dan žena.

Ispis
Vrh