Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“

  • 21. siječnja 2021.
  • Turizam i kultura
fullscreen 56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (1).jpg 56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (1).jpg
56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (1).jpg
fullscreen 56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (2).jpg 56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (2).jpg
56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (2).jpg
fullscreen 56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (3).jpg 56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (3).jpg
56. „VINKOVAČKE JESENI “ na temu „IDE DIKA, KAPU NAJERIO…“ (3).jpg

U gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca održana je sjednica Organizacijskog odbora 56. Vinkovačkih jeseni, koje bi se trebale održati od 10. do 19. rujna 2021. godine.

Manifestacija koja je postala jedna od najvećih događanja tradicijske kulture, davno je prešla i granice naše zemlje, prošle godine održana je u posebnim okolnostima zbog pandemije, a ove godine biti će spremna na sve okolnosti.

Na sjednici su predstavljena brojna događanja kao što su: Folklorne večeri od 10. do 15. rujna, zatim su 11. i 12. rujna na programu Dječje vinkovačke jeseni, Svečanost otvorenja je 17. rujna, Državna smotra izvornog hrvatskog folklora 18. i 19. rujna, a ona najznačajnija priredba odnosno Svečani mimohod sudionika i konjskih zapreka na rasporedu je u nedjelju 19. rujna. Tu su još i popratna događanja kao što je Vinski grad, Slavonski sokak, te različiti zabavni programi i gastronomska ponuda.

Svečano otvorenje 56. Vinkovačkih jeseni održati će se, kako je naveo autor Marko Sabljaković, glazbeno-scenskom priredbom uz tematski stih „Ide dika, kapu najerio…“, koji donosi prikaz negdašnjeg života s početka 1920.-ih godina prošlog stoljeća.

Kao predstavnica Vukovarsko-srijemske županije i članica Organizacijskog odbora, sjednici je nazočila v.d.pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.

Ispis
Vrh