Izbornik
heeader image

3.Sjednica županijskog Odbora za skrb o osobama treće životne dobi

  • 29. ožujka 2011.
  • Ostalo

U Domu za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima je danas održana 3. sjednica županijskog Odbora za skrb o osobama treće životne dobi.

Na sjednici su razmatrana Izvješća o radu domova za starije i nemoćne osobe Vinkovci, Vukovar i Ilok, s osvrtom na smještajne kapacitete domova i decentralizirana sredstva. Ključni problem u sva tri doma je nedostatak stručnog kadra.

Izvješća su podnijeli ravnatelji domova.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Blanka Pripužić je upoznala nazočne sa brojem korisnika pomoći za podmirenje troškova stanovanja, za ogrjev, koja se realizira preko županije. Broj korisnika je povećan u 2010. godini u odnosu na 2009. za 8,5%, a iznos po korisniku za 2010. godinu je 950,00 kuna.

Predsjednik Županijske organizacije udruge umirovljenika Martin Matošević je podnio izvješće o realizaciji projekta „Besplatan prijevoz umirovljenika u toplice u Bizovac, te izrazio svoje zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo korisnika navedenim projektom.

Na kraju sjednice, sukladno običajima Odbora, predsjednik Odbora Mihajlo Tomašković svečano je uručio jedan digitalni fotoaparat ravnatelju Doma za potrebe ustanove.

Ispis
Vrh