Izbornik
heeader image

29. sjednica Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi

  • 18. prosinca 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen 29. sjednica Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi
29. sjednica Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci održana je 29. sjednica Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi. Prema predloženim točkama dnevnog reda raspravljalo se o aktualnoj problematici osoba treće životne dobi: popunjenost domova za starije i nemoćne osobe u Vinkovima, Vukovaru i Iloku, mogućnosti osnivanja Podružnice doma za starije i nemoćne osobe Vinkovci i dr.. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Odbora Mihajlo Tomašković.

Ono što je istaknuto na sjednici kao veliki problem koji se pojavljuje u svim domovima za starije i nemoćne osobe na području Vukovarsko-srijemske županije je nedostatak kapaciteta za sve koji bi htjeli doći u dom kao i nedostatak kapaciteta za osobe koje imaju pravo prioriteta. Također, naglašeno je kako su i decentralizirana sredstva nedovoljna da bi se moglo zadovoljiti potrebe za djelatnicima po strukturi i po broju, kako bi se zadržala kvaliteta usluge koja je sada.

Odbor za skrb o osobama treće životne dobi da sjednici je potaknuo inicijativu da se rješavanje statusa doma za starije i nemoćne osobe Ilok mora aktualizirati i hitno tražiti rješenje. Također, svjesni situacije popunjenosti i nedostatka kapaciteta za smještaj u domovima za starije i nemoćne osobe kojima je osnivač županija, pokrenuta je inicijativa da se sagledaju sve mogućnosti za proširenje kapaciteta domova za starije i nemoćne osobe kojima je osnivač županija.

Sjednici je nazočio i u raspravi sudjelovao i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb dr.sc. Darko Dimić.

Ispis
Vrh