Izbornik
heeader image

2. Panonski biciklistički maraton

  • 01. srpnja 2010.
  • Obrazovanje
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (1).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (1).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (2).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (2).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (3).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (3).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (4).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (4).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (5).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (5).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (6).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (6).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (7).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (7).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (8).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (8).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (9).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (9).jpg
fullscreen 2. Panonski biciklistički maraton (10).jpg
2. Panonski biciklistički maraton (10).jpg

Danas u 11,00 sati biciklisti 2. Panonskog biciklističkog maratona ušli su u  Vukovarsko-srijemsku županiju u Podrinju iz smjera Osječko-baranjske županije te su nastavili vožnju preko Jarmine i vinkovačke obilaznice do Starih Kunjevaca gdje su ih dočekali zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Tomislav Šarić  i predstavnica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Ivana Zalaj-Bičanić.

Sa Starih Kunjevaca maratonci su krenuli prema centru Vinkovaca gdje su im se u 13,30, na križanju Zvonimirove ulice i ulice A. M. Reljkovića, priključili rekreativci i maratonci iz BK „Sokol – Cestorad“ te su se zaputili Srijemskom biciklističkom rutom preko Nuštra, Marinaca, Bogdanovaca u Vukovar, gdje ih je u pješačkoj zoni dočekao gradonačelnik Željko Sabo. Iz pješačke zone, zajedno s novopriključenim rekreativcima, krenuli su prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata gdje ih je dočekao  pročelnik Upravnog odjela za upravne djelatnosti grada Vukovara Vjekoslav Karaula. Zapalili su svijeće te se uputili prema cilju - Iloku.

Paralelno, dok su biciklisti vozili kroz Vukovarsko-srijemsku županiju, u Hotelu „Dunav“ u Iloku održavala se Koordinacija župana i predstavnika regije Panonske Hrvatske koju je otvorio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba, a kojoj su nazočili Ivo žinić, ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Miroslav Janić, gradonačelnik grada Iloka, Gabrijela Krasić, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Dijana Brezjak, koordinatorica Panonske regije, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, zamjenici župana, koordinatori Panonske regije, direktori turističkih zajednica te direktori razvojnih agencija.

Na Koordinaciji prisutne je pozdravio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba. Ravnatelj uprave za integrirani regionalni razvoj Ivo Žinić govorio je o Strategiji regionalnog razvoja RH i naveo kako je NUTS ll regija važan segment strategije te da će sve županije do kraja godine morati izraditi Županijsku razvojnu strategiju. Na koordinaciji su razmijenjena iskustva o prolasku maratona kroz 8 županija.

U 16,30 maratonci su stigli na cilj ispred Hotela „Dunav“ u Iloku gdje su ih dočekali i zaželjeli im dobrodošlicu zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić.

Ispis
Vrh