Izbornik
heeader image

2. Hrvatski festival hrane i vina

  • 03. travnja 2014.
  • Turizam i kultura, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen 2. Hrvatski festival hrane i vina
2. Hrvatski festival hrane i vina

Danas je svečano otvoren 2. Hrvatski festival hrane i vina u Areni Zagreb. Festival su otvorili gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i veleposlanica Republike Italije Nj.E. Emanuela d'Alessandro te direktorica Festivala Đurđa Protić. Na festivalu je sudjelovalo preko 300 izlagača iz svih regija Hrvatske ali i susjednih zemalja koji su omogućili znatiželjnim posjetiteljima da kušaju brojne delicije te se upuste u pravu eno-gastro avanturu. 2. Hrvatski festival hrane i vina ima četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa – od kojih će svaka kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu. Uz izlagački dio festivala koji je ujedno i prodajni, 2. Hrvatski festival hrane i vina ima izuzetno zanimljiv program poput cooking show-a na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojne kušaonice na kojima će posjetitelji moći kušati zalogaje sljubljene s hrvatskim vinima te edukativne radionice gdje će svatko moći naučiti po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja pa tako između ostalih i najmlađi koji će u sklopu besplatnog vrtića moći uz stručno vodstvo mijesiti i izrađivati kolačiće, kako bi već od malih nogu učili o kulturi stola.

Nakon svečanog otvorenja održan je domjenak "SRIJEM, SRIJEM, SRIJEM, FINO JE VINO U NJEM" u organizaciji Vukovarsko srijemske županije i Turističke zajednice VSŽ u suradnji sa hotelom ,,Dunav'' iz Iloka te Vinskim klasterom Srijem. Gospodin Mladen Papak iz Iločkih podruma predstavio je prisutnima bogatstvo srijemskih vina,a za predstavljanje kulinarskih specijaliteta županije pobrinulo se osoblje hotela ,,Dunav'' iz Iloka. Dobro raspoloženje brojnih uzvanika svojim nastupom podigli su dečki iz TS Bosutski bećari. Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljali su njen župan Božo Galić te direktorica TZ VSŽ Rujana Bušić-Srpak.

Predstaviti Hrvatsku kao eno-gastro destinaciju i novu zvijezdu Europske unije, uz mnoštvo zanimljivog sadržaja i prije svega dobru zabavu moto je ovog festivala koji će trajati sve do 5.travnja.

Ispis
Vrh