Izbornik
heeader image

2. Hrvatski festival hrane i vina

  • 13. veljače 2014.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Turizam i kultura

U Palači Dverce jučer je predstavljen  program 2. Hrvatskog festivala hrane i vina koji će se održati od 3. do 5. travnja ove godine u Areni Zagreb te prezentirati javnosti cjelokupnu eno-gastro ponudu Hrvatske kroz različite regije, ali i gastronomiju drugih zemalja s naglaskom na Italiju kao zemlju pokrovitelja. Cilj Festivala je promocija hrvatske gastronomije, brendiranje Hrvatske kao nove eno-gastro zvijezde na europskom nebu, ali i edukacija mladih naraštaja o kulturi stola te razvijanje međunarodne suradnje s drugim zemljama, uz Italiju koje će se predstaviti hrvatskoj javnosti na Festivalu. U sklopu Festivala prezentirat će se mnogobrojni klasteri i udruge poput – klastera pršuta, grupacije tjestenina, udruge slavonskog kulena i kulina, udruge Graševina Croatica te udruge peljeških, međimurskih i drugih vinara. Predstavljanju su nazočile direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske Rujana Bušić Srpak i Ljubica Klobučić Grgas iz Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj.

Ispis
Vrh