Izbornik
heeader image

18. Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima

  • 25. rujna 2016.
  • Obrazovanje, Turizam i kultura
fullscreen 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima (1).jpg
18. Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima (1).jpg
fullscreen 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima (2).jpg
18. Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima (2).jpg
fullscreen 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima (3).jpg
18. Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima (3).jpg

Svečanim defileom gotovo 2.000 mažoretkinja iz devet europskih zemalja središtem Vinkovaca u subotu je svečano otvoreno 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se u Vinkovcima održavalo od 22. do 25. rujna 2016. godine.

Otvarajući prvenstvo, gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić izrazio je zadovoljstvo što se ovako velika europska manifestacija održava u gradu koji je, prema tvrdnjama arheologa, najstariji europski grad s više od 8.000 godina kontinuiteta življenja na njegovim prostorima, te grad u kojem je pronađena posuda s koje je isčitan najstariji europski kalendar.

Predsjednik Europskog mažoret saveza Alen Šćuric uputio je zahvalu svima uključenim u organizaciju, te naglasio kako će u Vinkovcima ova tri dana biti veselo, ne samo u prostorima gdje se mažoretkinje natječu već u cijelom gradu, jer natjecateljice prate vjerni navijači koji će napraviti veselu i pozitivnu atmosferu bez obzira što se mažoret ekipe, solo ili duo mažoretkinje bore za laskave titule europske mažoret prvakinje u svojim kategorijama.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije, u ime župana Bože Galića, sve natjecateljice i njihove navijače pozdravio je Viktor Lukačević v.d. pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko srijemske županije, te im zaželio dobre rezultate.

Na otvorenju također je prisustvovala i doc.dr.sc Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije.

Na 18. Europskom prvenstvu mažoretkinja sudjeluje oko 2.000  natjecateljica iz Austrije, BiH, Češke, Francuske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Hrvatske, u 238 formacija i neformacija podijeljene u tri starosne kategorije – kadetkinje 8 do 11 godina, juniorke 12 do 14 i seniorke od 15 godina i više. Prvi put na jednom prvenstvu starog kontinenta nastupit će i mažoretkinje iz Martinika, francuskog departmana u Karipskom moru.

Ispis
Vrh