Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika

  • 03. travnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen 16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (1).jpg 16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (1).jpg
16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (1).jpg
fullscreen 16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (2).jpg 16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (2).jpg
16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (2).jpg
fullscreen 16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (3).jpg 16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (3).jpg
16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika (3).jpg

U Vukovaru je danas održana 16. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika na kojoj su jedinice lokalne samouprave upoznate s Nacrtom Strategije Regionalnog razvoja RH te njezinim sveukupnim, strateškim ciljevima i razvojnim instrumentima, također i o promjenama koje slijede s donošenjem Strategije.

Upoznati su s učinkovitom dosadašnjom suradnjom Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i kapitalna ulaganja Vukovarsko-srijemske županije i razvojnim agencijama s područja naše županije koja je polučila velik broj apliciranih projekata.

Također je na sjednici predstavljena Županijska razvojna agencija HRAST koja je osnovana u skladu s budućim zakonom o regionalnom razvoju RH, koja je poveznica Vukovarsko-srijemske županije i općina/gradova regionalnog razvoja na projektnoj osnovi („Upravljanje razvojem preko projekata").

Predstavljen je i Ured za međunarodnu suradnju TINTL koje su osnovale jedinice lokalne samouprave (Tovarnik, Ilok, Nijemci, Tompojevci i Lovas) koji priprema i implementira razne projekte kako bi  intenzivnijom i kvalitetnijom suradnjom s domaćim i međunarodnim  ustanovama i organizacijama pružale doprinos društvenom i ekonomskom razvoju svojih zajednica.

Jedinicama lokalne samouprave je predstavljen ogledni primjerak Općinskog Statuta usklađenog sa Zakonom o neposrednom izboru izvršnih čelnika i izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, a koji sadrži orijentacijske odredbe koje svaka općina  treba prilagoditi svojim prilikama i potrebama.

Ispis
Vrh