Izbornik
heeader image

11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Vukovaru

  • 01. rujna 2018.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen 11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Vukovaru (1).jpg
11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Vukovaru (1).jpg
fullscreen 11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Vukovaru (2).jpg
11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Vukovaru (2).jpg
fullscreen 11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Vukovaru (3).jpg
11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji u Vukovaru (3).jpg

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece organiziralo je u Vukovaru 11. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji na kojem se okupilo oko 350 udomitelja i djece iz cijele Hrvatske.

Ovogodišnjem susretu nazočio je župan Božo Galić te pozdravio sve sudionike susreta izrazivši poštovanje ali i dalju podršku Županije u njihovom humanom radu.

Susret udomiteljskih obitelji je već tradicionalni događaj koji se svake godine održava u mjestu jedne od udruga članica Foruma, a ove godine u suradnji s Udrugom udomitelja Vukovarsko-srijemske županije ‘Zagrljaj’ obitelji iz različitih područja Hrvatske se okupljaju kako bi se međusobno družile, razmijenile iskustva i znanja te kako bi na taj način promovirale udomiteljstvo.

Nacionalni susret se održava u sklopu nacionalne kampanje ‘Svako dijete treba obitelj’ koju su pokrenuli Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF Hrvatska u suradnji sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece, kako bi promovirali udomiteljstvo djece kao najpoželjniji oblik alternativne skrbi za djecu.

Susretu je prisustvovala i ministrica Nada Murganić, koja se obratila okupljenima i djeci pozdravnim govorom.

Osim što je susret udomitelja događaj namijenjen druženju udomitelja i djece, uvijek je popraćen i radnim dijelom za odrasle kao i programom i radionicama za djecu.

Tema ovogodišnjeg susreta je “Udruge udomitelja-produžena ruka sustava socijalne skrbi za razvoj kvalitetnog udomiteljstva” pri čemu su udruge udomitelja predstavile svoj rad i usluge koje pružaju udomiteljima i djeci kao doprinos u razvoju kvalitetnog udomiteljstva te iznijele prijedloge za još bolju suradnju sustava skrbi i udruga te povećanju socijalnih usluga putem udruga udomitelja.

Ispis
Vrh