Izbornik
heeader image

10. jubilarna ,,Zlatna jabuka’’ u znaku humanitarne akcije za pomoć djeci sa Down sindromom

  • 24. travnja 2014.
  • Zdravstvo i socijalna skrb, Turizam i kultura

Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije organizira natjecanje  4. kola “Zlatna jabuka” u sklopu 18.Sajam zdravlja u Vinkovcima,kojim će se nastavit deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Ovo je pretposljednje natjecanje ovog ciklusa nakon kojeg slijedi veliko finale u Zagrebu gdje će se natjecatelji boriti za veliku kristalnu kuhaču. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. U ovom kolu natjecanja sudionici će imati zadatak pripremiti predjelo od junećeg hrbata sa mrkvom i sirom, glavno jelo od svinjskog karea, gljiva, slanine te  kukuruza šećerca dok će u desertu morati koristiti jabuku ,orašaste plodove, tijesto i  svježi sir. U sklopu večeri održat će se aukcija jela za 12 osoba, a sav prihod ide u korist Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije. Ovoj manifestaciji humanitarnog karaktera pridružio se i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

U sklopu natjecanja će Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije zajedno sa pokroviteljem ''Podravka'' d.d. u velikoj posudi od 800 litara kuhati jela iz svoje knjige ''Slavonsko-srijemski recopis“- kulinarska baština Slavonije i Srijema i to grah na Slavonsko-srijemski način, te sekeli gulaš s piletinom,a sve sa ciljem pomoći djeci sa Down sindromom.

-Molimo sve ljude dobre volje i društveno-političke organizacije, da sa odazovu ovoj humanitarnoj akciji i svojim skromnim prilogom u visini 10 kuna po obroku pomognu da djeca sa Down sindromom upoznaju ljepšu stranu života i učine ga sretnijim. Sva prikupljena novčana sredstva idu u korist kupovine senzoričkih didaktičkih pomagala  za dječaka iz Dječjeg vrtića ''Budućnost'' Vinkovci, istaknuo je Jozo Gale, predsjednik Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh